Composting Shed

Composting Shed, Groves Raines Architects, Edinburgh

Composting Shed, Edinburgh

Groves Raines Architects

Groves Raines Architects designed the structure which serves as a composting area and garden store which is made entirely from industrial concrete reinforcing bar. The structure is conceived as an extension to the garden at Inverleith Terrace, Edinburgh the organic form embraces a 5 tonne boulder and provides a point of interest to both garden visitors and walkers.

 Composting Shed is constructed using a technique similar to traditional willow weaving. This weaving technique allow air and sunlight pass naturally through the structure providing ventilation for composting while creating unique light patterns which change constantly throughout the day.

composting shed, edinburgh

composting shed, edinburgh

composting shed, edinburgh

The construction method minimises any impact on the ground and surrounding mature woodland as the vertical reinforcing rods are driven straight into the ground rather than using traditional foundations.

composting shed, edinburgh

composting shed, edinburgh

composting shed, edinburgh

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: