Archive

Tag Archives: metal

 

Mundvoll Café + Grocery Store by Joint Perspectives

 

Project: Mundvoll Café + Grocery Store

Design Firm: Joint Perspectives
Location: Friedrichshafen, Germany
Use: Café/Grocery Store
Total Area: 79sqm

Mundvoll Café + Grocery Store by Joint Perspectives

 

Mundvoll Café + Grocery Store by Joint Perspectives

 

Mundvoll Café + Grocery Store by Joint Perspectives

 

 

Mundvoll Café + Grocery Store by Joint Perspectives

Mundvoll Café + Grocery Store by Joint Perspectives

 

Mundvoll Café + Grocery Store by Joint Perspectives

 

 

Material used: Plywood, wooden crates, metal & paint

Furniture: Joint Perspectives ( designed + custom made)

          Bar: layered plywood, color stained wood, colored metallic basket

          Shelves: plywood structure cladded along the colored magnetic metal strip (for price tags)

          Menu: magnetic black board

 

 

 

 

Advertisements

New Architecture Studio by Dom Arquitectura

Project: Architecture Studio

Architect: Pablo Serrano Elorduy
Interior Designer: Blanca Elorduy

Photographer: Jordi Anguera
Location: Barcelona, Spain

Size: 50m2

New Architecture Studio by Dom Arquitectura

New Architecture Studio by Dom Arquitectura

New Architecture Studio by Dom Arquitectura

New Architecture Studio by Dom Arquitectura

New Architecture Studio by Dom Arquitectura

New Architecture Studio by Dom Arquitectura

Materials & Furniture used:
Facade: iron carpentry w/o studs painted in dark graphite gray
                continuous glass panels

Interior walls: patterns painted to the matching color with an exterior iron

Tables are Bordonabe model MH graphite colour on work table and white on meeting table
Chairs: Attiva, Bordonabe
Meeting chairs: Staff, Tramo
Faucet: Element single-hole, Roca
Sink: Urban Barcelona, Roca
Toilet: Meridian, Roca
Lighting: Carlsberg hanging Lamp, dom arquitectura design
                 Paper path Lamp, dom arquitectura design

 

 

New Architecture Studio by Dom Arquitectura, plan

Elektra Bakery, Greece

Project: Elektra Bakery

Design Firm: Studioprototype Architects

Location: Edessa, Greece

size: 35 squre metres

Elektra Bakery, Greece

Elektra Bakery, Greece

 

 

 

 

 

Elektra Bakery, Greece

 

 

 

 

 

 

 

 

materials used: carrara marble, cedear wood, brass

furniture: Xavier Pauchard

lightings: Tom Dixon

exterior: vertical cedar board cladding, black powder coated steel

Elektra Bakery, Greece

 

Elektra Bakery, plan

Elektra Bakery, elevation

the land of giants by choi+shine architects

The land of Giants

by

Choi + Shine Architects

Icelandic high voltage electricity pylon competition, 2008

the land of giants by choi+shine architects
the land of giants by choi+shine architects

The 30 meter tall pylon would be supported on concrete footing and assembled from modular parts, which could be available to alternate into various positionssuch as walking, climbing or crouching and etc.

the land of giants by choi+shine architects
the land of giants by choi+shine architects
the land of giants by choi+shine architects

 

* All images are copyright Choi+Shine Architects*

 

 

 

Composting Shed, Groves Raines Architects, Edinburgh

Composting Shed, Edinburgh

Groves Raines Architects

Groves Raines Architects designed the structure which serves as a composting area and garden store which is made entirely from industrial concrete reinforcing bar. The structure is conceived as an extension to the garden at Inverleith Terrace, Edinburgh the organic form embraces a 5 tonne boulder and provides a point of interest to both garden visitors and walkers.

 Composting Shed is constructed using a technique similar to traditional willow weaving. This weaving technique allow air and sunlight pass naturally through the structure providing ventilation for composting while creating unique light patterns which change constantly throughout the day.

composting shed, edinburgh

composting shed, edinburgh

composting shed, edinburgh

The construction method minimises any impact on the ground and surrounding mature woodland as the vertical reinforcing rods are driven straight into the ground rather than using traditional foundations.

composting shed, edinburgh

composting shed, edinburgh

composting shed, edinburgh